Головна | Мій профіль | Вихід | RSSЧетвер, 25.04.2024, 23:56

Полтавська спеціалізована школа-інтернат №1


Меню сайту
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Наше опитування
Ваша оцінка сайту
Всього відповідей: 296
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Вересень » 13 » Керівництво МОН провело зустріч з представниками Фонду цивілізаційних досліджень та розвитку США
12:23
Керівництво МОН провело зустріч з представниками Фонду цивілізаційних досліджень та розвитку США
9 вересня 2010 року  у Міністерстві освіти і науки України відбулась зустріч керівництва відомства з представниками Фонду цивілізаційних досліджень та розвитку США.

Від міністерства участь у зустрічі взяли: заступник Міністра освіти і науки України Євген Суліма, директор департаменту наукової діяльності та ліцензування вищих навчальних закладів Михайло Гончаренко, представники департаменту міжнародного співробітництва та європейської інтеграції.

Фонду цивільних досліджень та розвитку США представляли: Віце-президент Фонду Ерік Новортни, представники ФЦДР в Україні та співробітники посольства США в Україні.

ФЦДР є громадською некомерційною організацією, що заснована в 1995 році Національним науковим фондом згідно з рішенням Конгресу США. Створено Фонд з метою сприяння міжнародному науково-технічному співробітництву між США та країнами колишнього Радянського Союзу через надання грантів, технічних ресурсів, проведення навчання для науковців та дослідників. Україна є одним із провідних партнерів Фонду. Основними напрямки діяльності Фонду в Україні є:
дослідницькі гранти науковцям, що працюють у сфері фундаментальної та прикладної науки;
гранти на обладнання;
гранти на підтримку комерціалізації технологій, наукові конференції та навчальні семінари;
сприяння інтеграції наукових досліджень і вищої освіти.

Питання, які порушувались сторонами під час зустрічі, в першу чергу, стосувалися планів розширювати та розвивати співпрацю МОН України та Фонду. Неодноразово учасники наголошували на актуальності питань розвитку саме студентської науки, а також обговорювали кроки, які необхідно зробити аби підтримати в Україні розвиток трансферу технологій та комерціалізації університетської науки.

Керівництво Міністерства освіти і науки висловило зацікавленість у продовженні співпраці з Фондом в рамках існуючих програм, наголошуючи на окремих аспектах удосконалення відбору кандидатів на участь у конкурсах Фонду. На пропозицію Євгена Суліми створити робочі групи з метою врахування усіх пропозицій обох сторін, які були озвучені під час зустрічі, американська сторона відповіла підтримкою. Тому вже з наступного тижня розпочнуть роботу робочі групи по кожній з програм співпраці. А вже наступного дня МОН письмово надасть власні пропозиції, озвучені сьогодні, серед яких наступні:
переглянути критерії експертизи проектів, що беруть участь у конкурсах фонду, з метою забезпечення високоякісного, рівного, прозорого та об'єктивного відбору кандидатів;
розглянути можливість створення проекту науково-освітнього центу на півдні України (такі центри вже існують у м. Івано-Франківськ та м. Дніпропетровську), виходячи з географічного принципу розподілу потужних наукових центрів;
переглянути умови подачі конкурсантами своїх проектів на участь у конкурсах ФЦДР і, таким чином, зосередити увагу саме на проектах, що стосуються природничо-математичної галузі науки;
розглянути можливість направлення експертів Фонду з питань трансферу технологій та комерціалізації до вищих навчальних закладів України тощо.

"Ми, перш за все, дуже зацікавлені у продовженні нашої співпраці. Сподіваємось на подальшу плідну роботу з урахування усіх пропозиції. Хочу наголосити, що часу до початку оголошення цьогорічних конкурсів залишилось небагато, а тому я закликаю до оперативної та ґрунтовної роботи", - підсумував зустріч Євген Суліма.

Результати переговорів знайшли повну підтримку та задоволення американської сторони. І тому, вже з наступного тижня кожна зі сторін вживатиме конкретних кроків для реалізації визначених сьогодні планів.
Переглядів: 771 | Додав: gipsy-king | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Полтава
Календар новин
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Соціальні мережі
Пошук
Пошук

Copyright MyCorp © 2024