Головна | Мій профіль | Вихід | RSSВівторок, 23.04.2024, 15:45

Полтавська спеціалізована школа-інтернат №1


Меню сайту
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Наше опитування
Ваша оцінка сайту
Всього відповідей: 296
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Березень » 5 » Тиждень математики, фізики та інформатики
12:09
Тиждень математики, фізики та інформатики
З 27 лютого по 2 березня проходив тиждень математики, фізики та інформатики.
До Вашої уваги план тижня.

Та його підсумки.

Звіт проведення тижня математики, фізики та інформатики

З 27 лютого по 2 березня у школі проходив тиждень математики, фізики та інформатики. Протягом тижня було проведено багато цікавих та змістовних заходів, уроків, конкурсів на яких діти показали свої знання, вміння, навички та творчі здібності.

Учні 5-11 класів прийняли активну участь у проведенні тижня.

На виставці-конкурсі предметних газет було відмічено кращі газети.


Газети з математики:                                      Газети з фізики:                            Газети з інформатики:

 5-9 кл:      І м   9-А                                       7-9 кл:     І м – 9-А                       І м – 9-А, 10-А

                  ІІ м  – 6, 7-А                                                   ІІ м – 8-А                      ІІ м – 9-Б, 10-Г

                  ІІІ м – 8-Б                                                      ІІІ м – 9-В                      ІІІ м – 11-В

10-11 кл:    І м – 10-А, 10-Г                           10-11 кл:  І м – 10- А

                          ІІ м – 11-А, 10-В                                           ІІ м – 11-В
                          ІІІ м – 11-В                                                    ІІІ м – 11-А                                                   

Проводилися загальношкільні конкурси  „Потренуй інтелект”, конкурс творчих робіт учнів 5-6 кл „Світ очима математики”. Кращими роботами визнано роботи учнів 5 кл.: Джуян В., Ладатко В.

  та 6 кл: Данко В., Мазур Ю., Глухової Е.

Протягом тижня у всіх класах проводилися математичні п’ятихвилинки на яких звучали цікаві повідомлення, розв’язувалися цікаві завдання, проводилися інтелектуальні турніри.

Учитель Марфенкова Т.П. у 9-В класі провела урок-проект на тему «Випадкова подія. Імовірність випадкової події». Було створено 5 груп учнів: дослідники, теоретики, практики, історики та координатори. Учні представили результати своєї роботи та познайомилися з теорією ймовірностей. На уроці відбулася пропаганда здорового способу життя. Були використані статистичні дані про курців та хворих на рак легенів. Учні обчислювали імовірність захворювання на рак легенів курців.

У 8-Б класі (Марфенкова Т.П.) під час перегляду Книги рекордів Гінеса учні повторили  виконання тотожних перетворень виразів. Діти дізналися багато цікавих фактів: який автомобіль найдовший, який композитор написав найбільше творів і т.д.

У 11-В класі Марфенкова Т.П. провела урок-залік (з елементами гри) по темі «Тіла обертання». Було систематизовано та узагальнено знання учнів. На уроці застосовувалися різні форми роботи.

У 8-А кл на уроці-конференції «Теорема Піфагора» учні обмінялися цікавими фактами, пов’язаними з теоремою та життям автора. Було розглянуто декілька способів доведення теореми та розв’язувалися задачі практичного змісту.

Учитель фізики Шило І.М. провів у 8-А кл урок «Енергія. Закон збереження енергії.» На уроці

були використані різні види роботи: фіздиктант за допомогою електронної системи голосування, учні пояснювали досліди з нової теми, розв’язували задачі. На уроці було проведено моніторинг засвоєння нової теми – 95% учнів добре засвоїли тему.

На уроці астрономії у 11-А кл (Шило І.М.) «Планети сонячної системи» учні доповідали про різні планети та спостерігали за формою, будовою і складом планет.

Урок-турнір у 9-Б кл «Знавці інформатики» провела Попова І.А. учасники команд «Дракони» та «Українці» показали свої знання предмету та вміння працювати на комп’ютерах. Учні були активними учасниками турніру.

Учитель Дмитренко С.В. у 7-х кл провела яскравий урок-змагання  «Зоряний час». Дві команди учнів «Розумники» та «Винахйдники» показали свої знання з алгебри та геометрії змагаючись у різних конкурсах. Діти показали вміння спрощувати вирази із степенями та на застосування формул скороченого множення, розв’язування задач з геометрії на знаходження невідомих кутів та знання математичних понять. Всі учні були активними учасниками.

 У 11-А класі (Дмитренко С.В.) був проведений урок-проект з геометрії „Об’ємні тіла” . 5 творчих к груп представляла та рекламувала свою об’ємну фігуру. Учні показали знання фігур та вміння розв’язувати задачі на знаходження невідомих елементів, площ поверхонь та об’ємів фігур. Кожна група за результатами своєї роботи створила презентацію. Всі учні були активними учасникам  у підготовці та проведенні уроку.

Учитель математики Твердохліб О.О. у 5 класі провела урок-подорож «У пошуках скарбів». Діти подорожуючи чарівною країною, виконували різні завдання на дії з десятковими дробами, тим самим допомагали музам повернути втрачені скарби.  Учням було цікаво, вони активно працювали протягом всього уроку.

У 6 класі Твердохліб О.О. провела урок-змагання «Математичний бій».  Дві команди змагалися між собою за звання «Найкращих математиків» . Діти розв’язували різні цікаві логічні задачі, розгадували ребуси, головоломки. Всі активно працювали, кожен прагнув допомогти своїй команді перемогти.

Для 10-х класів був проведений Усний журнал. «Сторінками історії розвитку математики»(Твердохліб О.О.). Учні познайомилися з історією винекнення і основними етапами розвитку математики., а також учні готували повідомлення про вчених математиків. Всі доповіді були цікавими і супроводжувалися презентаціями. Слід відзначити найкращі роботи учнів, таких як: Луценко І., Погорілу О., Дударчук Ю..

У 10-Г класі учитель Твердохліб О.О. провела урок-турнір «Перетворення тригонометричних виразів». Це був узагальнюючий урок. На ньому використовувалися різні форми роботи: групова, індивідуальна, колективна, а також  робота в парах. Діти активно працювали, свою працю оцінювали самостійно,завдяки карткам самоконтролю.  

 Тиждень пройшов на високому науково-методичному рівні. Всі заходи проводилися з використанням мультимедійних дошок. Діти показали гарні знання, вміння та зацікавленість предметами.

 


Переглядів: 6030 | Додав: OKSANA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Полтава
Календар новин
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Соціальні мережі
Пошук
Пошук

Copyright MyCorp © 2024