Головна | Мій профіль | Вихід | RSSЧетвер, 25.04.2024, 08:43

Полтавська спеціалізована школа-інтернат №1


Меню сайту
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Наше опитування
Ваша оцінка сайту
Всього відповідей: 296
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Листопад » 27 » Тиждень початкової школи
11:30
Тиждень початкової школи
З 19 по 23 листопада 2012 року в нашій школі пройшов тиждень початкової школи.


  Метою тижня було:

 – ознайомити педагогічний колектив, дітей, батьків з досвідом, активною творчою діяльністю та професійною діяльністю  вчителів початкових класів; 

 - майстерністю вчителів початкових класів;

 -   пропагування передового педагогічного досвіду вчителів початкових класів;

 -   розвиток особистості дитини;

 -   виявлення унікальних здібностей дітей.

План роботи тижня охопив усі сфери діяльності вчителів та учнів 1-4 класів і був цікавим, приніс користь не тільки учням,а й педагогам.

Члени творчої групи вчителів початкових класів нашої школи створили сприятливу атмосферу взаємовідносин, спілкування, взаємодопомоги між учнями та вчителями.

Учасники конкурсу кращого читця вірша на тему:" Осінь Україну жовтими шатами вкрила" виявили неабиякі  артистичні уміння і навички під час декламування віршів класичних та сучасних поетів. Кожен виступ  супроводжувався оплесками, захопленими вигуками та високими оцінками журі.

Традиційне, щорічне  " Свято  Пані Каліграфії" показало нам, що учні  вміють каліграфічно і грамотно писати, зберігати свої зошити в належному порядку, адже зошит – обличчя учня , вираження його внутрішнього світу.

Спілкування з друзями, батьками, вчителями – обов’язкова умова становлення особистості дитини. Тому під час проведення уроків учителі початкових класів використовували різні навчальні методики, інноваційні підходи на різних етапах уроку. А мультимедійна дошка надавала велику допомогу у проведенні цих уроків.

Такі види роботи є добрим підґрунтям для отримання учнями  як розумових, так  і моральних якостей у навчанні. Виховують допитливість, працелюбність.

Тому учні 3 класу захоплено працювали під час уроку англійської мови , який проводив молодий  вчитель  Бровко Сергій Миколайович. Приємно усвідомлювати, що маленькі перемоги  під час вивчення англійської мови так добре впливають на виховання допитливості, працелюбності, навчають бути добрими друзями.

Вчитель вищої категорії, методист Пирятинець Олександра Володимирівна завжди перетворює свої уроки математики на цікаві змагання. Під час вивчення матеріалу вчитель пропонувала дітям різні пізнавальні завдання для формування в них дієвих знань, активної творчості, позитивної діяльності. Для учнів 4 класу це дає змогу легко навчатися додавати та віднімати багатоцифрові числа, розв’язувати задачі.

Кожен урок української мови – це сходинка до дорослішання, цікава мандрівка в нове, яке за допомогою отриманих знань дає змогу зробити відкриття, сформувати власні ідеї, думки.  А коли вчитель вищої категорії, методист Вірченко Людмила Анатоліївна під час проведення уроку використовує мультимедійну дошку,  урок перетворюється на цікаву і успішну презентацію знань, які в подальшому відобразяться у навчальній  роботі учнів.

Передерій Ірина Вікторівна,вчитель вищої категорії, знайшла своє бачення казкових героїв під час проведення уроку з позакласного читання. Діти з задоволенням витягували з "чарівної торби" речі, які належать казковим героям. А для стимулювання творчих здібностей учнів вчитель використала словникове малювання, прислів’я, загадки, приказки.

Вчитель 1 класу, Самсоненко Ірина Леонідівна, провела інтегрований урок математики. Вона опиралась на наочні образи і уявлення дітей. Вчила дітей аналізувати, зіставляти, виділяти головне, застосовувати здобуті знання на практиці.

Під час навчального процесу наші вчителі несуть відповідальність за ту інформацію, яку вони доносять до дитячих сердець, адже сучасне життя вимагає цікавих, продуманих уроків.

Завершився тиждень  виставкою-показом дитячих рукотворних виробів на тему : " Осінь на узліссі фарби розбавляла, пензликом легенько листя фарбувала".

         Діти у вироби вклали фантазію, роздуми, свої відчуття.  А малюнки сяяли осінньою палітрою фарби.

Слід наголосити на тому, що для вчителів початкових класів нашої школи кожна дитина це індивідуальність, особистість. І для нас не існує проблемних чи чужих дітей. Для нас це одна , єдина сім’я.

 Підводячи підсумки тижня, можна сказати :

     - вчителі 1-4 класів продемонстрували свої уміння і навички;

     - поділилися своїм педагогічним  досвідом;

     - використали інноваційні технології ;

     - використали мультимедійну дошку;

     - проявили творчі здібності свої і своїх учнів;

     - нагородили грамотами переможців;

     - провели " роботу над помилками".

Хоча тиждень початкових класів закінчився, робота вчителів триває. Ми продовжимо роботу над створенням навчального середовища, в якому є можливість для реалізації індивідуальних знань, інтересів, проблем дітей, їх творчого потенціалу, розкриття і накопичення ними особистісного досвіду.

 Ми повинні пам’ятати, чого навчати, кого навчати і бути готовими віддати свої сили і знання на благо наших вихованців.

 Ми  оберігаємо й охороняємо  маленьку особистість, намагаємося залучати кожну дитину до процесу творення самих себе. Не змушувати, а зацікавити – це головне в нашій роботі.

Бажаємо нашим колегам успіхів!

Переглядів: 1736 | Додав: gipsy-king | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Полтава
Календар новин
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Соціальні мережі
Пошук
Пошук

Copyright MyCorp © 2024