Головна | Мій профіль | Вихід | RSSЧетвер, 25.04.2024, 15:20

Полтавська спеціалізована школа-інтернат №1


Меню сайту
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Наше опитування
Ваша оцінка сайту
Всього відповідей: 296
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Квітень » 23 » Тиждень природничих наук
13:22
Тиждень природничих наук

Звіт 

про проведення тижня  природничих 

наук 2011 – 2012 н. року  

З 17 по 20 квітня  2012 року в школі – інтернаті був проведений тиждень природничих наук (біології, хімії та фізичної культури). 

Учні 5 – 11 класів брали активну участь у різноманітних заходах, які проводились на цьому тижні.

Був проведений конкурс стінгазет та творчих робіт на природничу тематику. Всі газети були яскравими, цікавими, змістовними. Призові місця отримали:

Біологія :

1 місце – 9-А та 10-А  

2 місце – 11-А та 8-Б  

3 місце – 11-Б та 10-Г  

Хімія: 

1 місце 11-А та 9-А  

2 місце 10-А та 8-А  

3 місце 11-В та 9-Б  

Фізична культура: 

1 місце 11-А 

2 місце 11-Б та 10-Б 

3 місце 7-Б та 8-Б  

Була проведена виставка дитячих робіт та поробок з природнього матеріалу. Тут звертають на себе увагу просто чудові малюнки учениці 9 А класу   Луїзи, які дівчинка виконує з великою майстерністю та любов’ю. Учні 8х класів зібрали цікаві коротенькі віршики та казки про тварин й прикрасили їх своїми малюночками. Всім гуртом учні 9х класів зробили велетенське казкове дерево, де замість листочків були надруковані різні цікавинки з життя тварин. Учні школи з задоволенням знайомилися з дивними і дуже індивідуальними особливостями життєдіяльності братів наших менших, розглядали їхні фото, які, до речі  були просто веселими та кумедними. Також учні з цікавістю розгадували ребуси та кросворди на біологічну та хімічну тематику, які підготували діти 10- х класів.

На цьому тижні вчителями кафедри були проведені відкриті,  нестандартні уроки з використанням сучасних методів та комп’ютерних технологій.  

 Вчитель Тернавська М. М.  разом з учнями 9-А класу провела урок – «Суд  над   тютюнопалінням». Учні дізналися як саме тютюн потрапив до нашої країни, яку шкоду він наносить людському організму. Були розглянуті психологічні аспекти залежності курців від цієї шкідливої звички. Діти переглянули дуже цікавий та змістовний фільм про наслідки тютюнопаління для людського організму. Цей фільм був дуже натуралістичний. Було приведено багато прикладів жахливих ускладнень від тютюнопаління здоров’ю людей й він справив велике враження на дітей і дорослих. В кінці уроку і учні і всі вчителі засудили цю дуже шкідливу звичку, яка приводить до таких важких захворювань та навіть до смерті.     

Вчителька Князєва О. В. Яка працює перший рік в школі провела урок – узагальнення знань «Країна земноводних». 

На цьому уроці в дуже цікавій ігровій манері учні 8 класу повторили та узагальнили знання з теми «Земноводні». На уроці були використані можливості мультимедійного комплексу. Вчитель проводив вікторину знань між  учнями класу, діти розв’язували цікаві вправи     ( пр. Знайти в тексті помилки, яких припустився автор. Яка команда швидше !!) Діти з захопленням змагались в цих змаганнях. Учні читали вірші про жабок, дивилися науковий фільм « Ця дивовижна країна земноводних». Урок пройшов жваво, цікаво, весело .

У 8-А класі ( вчитель Бенедіс В. Г. ) був проведений урок – гра «Подорож до хімміста». Мета уроку: у формі гри повторити і узагальнити знання учнів з теми: «Періодична система Менделєєва», розвивати вміння аналізувати, швидко знаходити правильну відповідь, застосовувати знання в нестандартних ситуаціях. Клас був поділений на 2 команди. Обрані капітани відповідали за підготовку команди. Команди презентували себе. Конкурс серед капітанів визначив порядок виступу команд. У конкурсі                                « Університет» учні  визначали  закодовані хімічні терміни, складали вірші за поданими словами хімічної термінології. В конкурсі «Квітник» кожна команда отримала пелюстки із недописаними формулами. При написанні правильної відповіді, пелюстки приклеювались й утворювалась гарна квітка. Змагання проходили весело та жваво. Також учні 11 класів виготовили колекцію « Мило своїми руками» та провели цікаві хімічні досліди для учнів 7 класів. Протягом тижня учням школи був показаний фільм « Життя і творчість Менделєєва».          

В 10-А класі Березуцька Н. О. провела урок – огляд      « Білки – основа життя». Метою уроку було вивчити властивості та функції білків, розвивати навички спостереження, здатність логічно мислити, систематизувати й узагальнювати. На уроці були використані різноманітні методи та форми роботи, можливості мультимедійного комплексу. Тема будови білків складна, але використанні фрагменту гри, в якій діти могли вільно рухатись, зображуючи молекулу білка зробило цей урок жвавим та веселим. Використовуючи мультимедійну дошку ми змогли переглянути роботи – презентації  учнів, в яких вони розкрили функції білків й пов’язали їх з роботою та життєдіяльністю людського організму, навели багато цікавих прикладів, фотографій, малюнків.  Також діти знайшли цікаву інформацію про функції та значення білків  в мережі інтернету й підготували коротенькі, але дуже цікаві  доповіді, які й  прочитали всім на уроці. Закріплення вивчено матеріалу провели у вигляді розв’язування тестових завдань. Всі учні отримали оцінки, а також задоволення від проведеної роботи.   

Учні нашої школи жваві, енергійні. Всі  активно й охоче прийняли участь  у проведенні уроків з фізичної культури.  Вчителі Ручка В. А. та Лисенко О. В. провели уроки – змагання з футболу ( між учнями 5 класів) та баскетбол (між учнями 10 класів) За своїх друзів вболівала вся школа. 

Перемогла дружба. В 5 класі вчитель Ручка В. А. провів урок – гру «Як козаки у футбол грали». На цьому уроці діти взнали про історію виникнення футболу, в які спортивні ігри грали в давнину.   Був показаний фрагмент фільму про історичну еволюцію цієї цікавої гри, в якому саме одягу і як грали в схожу гру наші пращури.  Після перегляду фільму діти показали фрагмент гри в футбол з використанням елементів давньої гри. Урок був рухливий, яскравий, веселий.

В кінці тижня вчителями кафедри були проведені підсумки роботи вчителів і учнів. Мета тижня була виконана.


Переглядів: 2878 | Додав: gipsy-king | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Полтава
Календар новин
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Соціальні мережі
Пошук
Пошук

Copyright MyCorp © 2024