Головна | Мій профіль | Вихід | RSSП’ятниця, 26.04.2024, 11:56

Полтавська спеціалізована школа-інтернат №1


Меню сайту
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Наше опитування
Ваша оцінка сайту
Всього відповідей: 296
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Жовтень » 10 » Тиждень природничих наук 2013
22:35
Тиждень природничих наук 2013
Підсумки  тижня природничих наук ( біології, хімії та фізичної культури) 15. 04 – 19.04 2013 р. 

З 14 квітня по 19 квітня в нашій школі проходив тиждень природничих наук. Всі заходи були проведені згідно плану . Тиждень почався з конкурсу стінних газет, творчих робіт та малюнків між учнями 5 – 11 класів. 

За результатами конкурсу 


І місце – 7А, 7В 

ІІ місце – 5 кл.

ІІІ місце – 6 кл. 

8 – 11 класи 

І місце – 11А  , 8Б

ІІ місце – 10А, 10Г

ІІІ місце – 11

з хімії 8 – 11 класи 

І місце  - 11А, 10А 

ІІ місце – 10 В, 8 В 

ІІІ місце -  8А 

з фізичної культури  

І місце - 8 А  ,10 А

ІІ місце – 8 Б  

ІІІ місце 9А, 9Б кл.

В конкурсі малюнків та плакатів на екологічну тематику відзначилися учні 11 А класу.

Учителем Березуцькою Н. О. був проведений урок – презентація

« Стовбурові клітини – безсмертний потенціал людства» . Презентацію та урок готували учні 10 – А класу. Під час даного уроку учні розширили знання про  стовбурові клітини, розкрили їх функціональні можливості та властивості, особливо в медицині. Учні вчились робити висновки щодо значення відкриття стовбурових клітин для людства, оцінювали ситуацію з точки зору етичних норм , які пов’язані з отриманням стовбурових клітин людини. 

У ході уроку учнями була представлена презентація цієї теми, знайдені унікальні слайди стовбурових клітин та їх дії на організм людини. Також ми прослухали доповіді, в яких учні розкрили питання про використання стовбурових клітин в залежності від джерела отримання, показали як саме використовуються ці клітини в сучасній медицині. Доповіді були змістовні й дуже цікаві. В кінці уроку був проведений такий прийом « обери позицію» на якому ми всі намагалися відповісти на питання..Чи доречно лікувати людей стовбуровими клітинами, які здобувають з ембріонів? Це питання розхвилювало учнів , викликало серйозну дискусію. Кожен учень виказав свою думку. Отже після цього уроку ми всі значно глибше стали розуміти це проблемне питання.   ( Перегляд презентації)(див. Каталог файлів)

Урок хімії в 11 – А класі був проведений у вигляді презентації. Він мав назву « Казковий світ ароматів». . На цьому уроці учні розглядали   будову естерів, де і як саме використовуються сполуки цього класу, вивчали застосування ефірних олій в аромотерапії. Навчались комбінувати олії з різними ароматами для кращого ефекту та впливу на організм людини.    Під час уроку були проведені  :

·        Виступ учня з презентацією» Застосування естерів»

·        Виконання самостійної роботи за слайдами на дошці   

·        Доповідь « Добування ефірних олій» 

·        Виступ учня з презентацією « Лікувальна дія ефірних олій»  

·        Проведена гра – розминка «Вгадай аромат».  

На уроці була проведена виставка ефірних олій, де всі могли ознайомитися з різними запахами, а також виставка «Мило своїми руками»

Урок пройшов уже цікаво, учні проявили глибокі знання, старанно підготувались до уроку, виявили свої творчі можливості у комбінування нових власних ароматів.  

Також вчитель Бенедіс В. Г. у 8 – А класі провела урок – гру брейн – ринг «У хімічному королівстві»  Мета уроку: розвивати пізнавальний інтерес учнів до вивчення хімії, вдосконалювати вміння спостерігати, аналізувати та узагальнювати різні факти, активізувати розумову діяльність учнів, сприяти виробленню дослідницьких навичок, виховувати самостійність, наполегливість та допитливість. Клас був поділений на 2 команди по 6 чоловік у кожній. Кожна команда обирала власну назву та презентувала себе. Були проведені різноманітні конкурси на хімічну тематику,  відгадування загадок, ребусів, кросвордів. Урок пройшов жваво, учні були енергійні, активно вболівали за свою команду. Із незначною перевагою виграла команда «Онуки Менделєєва». 

Молодий вчитель Тернавська М. М. провела урок – «Подорож до країни Амфібій та Рептилій». Урок був поведений у формі узагальнення знань з вивченої теми. Учні здійснили разом з вчителем дуже цікаву подорож до країни земноводних та плазунів. На уроці були використані можливості мультимедійного комплексу. Діти складали і розгадували кросворди, розповідали вірші про жабок, легенди, відгадували загадки. Під час уроку вчителем була проведена гра «Біла гадюка» в якій учні знаходили зайві слова й пояснювали причину нелюбові людей до плазунів. Також діти переглянули відеофільм про зміну забарвлення у хамелеона, а також мультиплікаційний фільм про розмноження  і розвиток жабок. Урок був жвавий, насичений 

цікавою інформацією. В його підготовці діти опрацьовували не тільки матеріал підручника, але й додаткову літературу, навчились краще розуміти світ маленьких тварин. 

Також Тернавська М. М. після уроків переглянула з учнями 7 – х класів кілька відеофільмів по темі «Збережи первоцвіти». Учні познайомилися з такими красивими рослинами весни – первоцвітами , взнали, що вони занесені до «Червоної книги» України, що їх не можна рвати, а милуватися ними можна тільки на природі.

Вчитель фізичної культури Ручка В .А .з учнями 5 класу провів сучасний інтегрований - урок – гру «Чемпіони серед нас». На цьому уроці діти виконували ігрові фізичні вправи поєднані з виконанням завдань з різних предметів ( математики, географії, історії. Враховувались не тільки швидкість , але й правильність виконання різних вправ і завдань. Урок пройшов яскраво, жваво, діти змагалися за першість виконання завдань. Перемогла команда «Сонечко». 

В 7 – Б класі вчитель Ручка В. А. провів урок – вікторину « Ми сильні, здорові, спритні!» Під час уроку використовувались можливості мультимедійного проектора та дошки. Клас був поділений на дві команди. Кожна команда відповідала на питання, які були пов’язані з історією виникнення різних видів спорту, правилами гри, цікавими моментами з життя відомих спортсменів. На дошці були показані найяскравіші моменти з різних видів спорту, в яких брали участь спортсмени з світовим ім’ям. Діти отримали багато цікавої інформації, енергійно змагались за перемогу й весело та цікаво провели урок.

В кінці тижня вчителі кафедри підвели підсумок й впевнились, що тиждень пройшов цікаво, був насичений різними подіями, в сучасних уроках, які провели вчителі кафедри , були використані різні методичні знахідки, прийоми.

Переглядів: 1859 | Додав: makbatya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Полтава
Календар новин
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Соціальні мережі
Пошук
Пошук

Copyright MyCorp © 2024